تبلیغات
وبلاگ پگاه اس ام اس - پیتزا
 
وبلاگ پگاه اس ام اس
سامانه پیام کوتاه پگاه اس ام اس
درباره وبلاگ


سامانه پیام کوتاه پگاه اس ام اس

مدیر وبلاگ : هادی منصوری
نویسندگان
نظرسنجی
بازدید كننده محترم سلام لطفاً وضعیت جنسیتی ، تاهلی خود را جهت آمار مشخص كنید.متشكرم





پیتزا


پیتزا

مواد لازم:

آب/نیم لیتر
آرد سفید: 1 کیلو (تقریباً 11دسی لیتر)
مایه خمیر: 50 گرم
نمک: 2 قاشق چایخوری
روغن (روغن زیتون بهتر است): 3 قاشق سوپخوری
مواد لازم برای خمیر (روش دو، 7 پیتزا هر کدام برای یک نفر):
آب: نیم لیتر
آرد سفید: 1 کیلو
مایه ی خمیر: 3 تا 5 گرم
نمک: 10 تا 15 گرم
مواد لازم برای سس (هر دو روش):
کنسرو گوجه فرنگی یک قوطی یا به همان مقدار گوجه فرنگی تازه
پیاز: یک عدد
سیر: دو حبه
مواد لازم برای روی پیتزا:
پنیرپیتزا موزارلا،(MOZARELLA) یا هر نوع پنیر پیتزا که دوست دارید
قارچ: به مقدار لازم
ژامبون: به مقدار لازم
ظروف لازم:ماهی تابه ،سینی فر یا سنگ برای کف فر،ماشین همزن اگر ندارید با دست هم می توانید هم بزنید.

طرز تهیه:

برای تهیه پیتزا مهم ترین قسمت خمیر آن است. اگر خمیر آن را درست تهیه کنید باقی قضایا فقط یک نوع سلیقه است و می توان آن را با سلیقه های مختلف تهیه کرد. بعد از خمیر سس پیتزا است که مهم است. آن را هم می توان با روش های مختلف درست کرد و نتایج مختلفی از آن گرفت برای دراز نشدن مبحث توضیح کوتاهی می دهم و باقی قضایا را به عهده سلیقه دوستان می گذارم.

طرز تهیه روش اول:

این روش بیشتر شبیه به پیتزاهای آمریکایی است و نمی توان آن را اصیل نامید، مثل دیگر چیزهایی آمریکایی، بزرگ و بی خاصیت است و بیشتر برای سیر کردن شکم باید از آن مصرف کرد، مدل (Fast food). در عوض روش دوم ایتالیایی است و از فرهنگی غنی برخوردار است و درنتیجه زحمت بیشتر دارد یا حداقل وقت بیشتری نیاز دارد.
برای تهیه خمیر آن می توانید از همان روش نان بربری استفاده کنید و بعد خمیر آن را به دو قسمت تقسیم کنید و از هر کدام یک پیتزای بزرگ درست کنید. برای سس و مخلفات روی آن هم می توانید از روش دوم که در پایین توضیح می دهیم استفاده کنید:

طرز تهیه روش دوم:

در این روش مدت تهیه خمیر بسیار طولانی تر می شود دلیل این کار مصرف کمتر مایه خمیر است. در این روش با به تأخیر انداختن مدت تخمیر، خمیری با کیفیت بهتر بدست می آوریم و همچنین اینکه برای هر پیتزا مقدار خمیر بسیار کمتری استفاده می کنیم و در نتیجه نان پیتزا نازک تر می شود و همچنین توصیه می شود که آن را روی سنگ بپزید. برای این کار سنگی به اندازه یک سینی فر باید داشته باشید و آن را در کف فر قرار بدهید تا شباهت به فرهای پیتزا پزی پیدا کند.
برای تهیه خمیر این روش آب را تا 30 درجه گرم کنید و مایه خمیر را در آن حل کنید، نمک بزنید، ماشین همزن را به کار بیندازید و با افزودن کم کم آرد به آن هم بزنید تا خمیر آماده شود. در این کار عجله نکنید بگذارید خمیر خوب هم بخورد (در اصطلاح به آن ورز دادن خمیر می گویند و هر چه خمیر بهتر ورز بخورد بهتر می شود البته زیاده روی نکنید).
پس از آماده شدن خمیر روی آن را با پلاستیک بپوشانید و آن را پنج تا شش ساعت به حال خود رها کنید. زمانی خمیر آماده است که حجم آن دوبرابر شده باشد.
وقتی خمیر آماده شد روی میز آشپزخانه مقداری آرد بریزید و خمیر را روی آن برگردانید، آن را به هفت قسمت مساوی تقسیم کنید و با آنها گلوله هایی درست کنید، مقداری آرد روی میز بریزید و چانه های خمیر را روی آرد روی میز بچینید. روی آنها را با پلاستکی بپوشانید و برای 15 تا 20 دقیقه به حال خود رها کنید. در این مدت وقت دارید مواد دیگر روی پیتزا را آماده کنید.
برای تهیه سس یک قوطی کنسرو گوجه فرنگی یا به همان مقدار گوجه تازه پوست کنده را با ماشین هم زن آشپزخانه خوب خرد کنید تا به صورت مایع درآید. نمک و فلفل بزنید. یک پیاز و دو پر سیر را هم پوست بکنید و در ماشین آشپزخانه خوب خرد کنید. مقداری روغن در ماهی تابه بریزید و اول کمی پیاز و سیر را در آن سرخ کنید نیازی نیست پیاز داغ بگیرید یعنی نیازی نیست پیاز زیاد سرخ بشود همین که دو سه دقیقه روی آتش ملایم قرار بگیرد کافی است. بعد از آن گوجه های خرد شده را در آن بریزید مقدار یک قاشق سوپخوری oregan، یا oregano یا گمان می کنم به فارسی به آن (آبشن) می گویند بیفزایید، اگر ریحان هم در اختیار دارید مقداری هم ریحان تازه خردشده به آن بیفزایید و آن را روی آتش ملایم قرار بدهید بگذارید مایع از حالت مایع درآید و سس سفت شود البته نه به آن اندازه که زیاد سفت شود. سس را می توانید به سلیقه خود به روش های دیگر هم درست کنید این فقط یک نمونه آن بود.
برای مخلفات روی پیتزا هم بستگی به نوع پیتزایی که می خواهید درست کنید مواد آن را آماده کنید. یک نوع آن را برای نمونه توضیح می دهم.
مقداری قارچ را بشویید و آنها را به صورتی ورق ورق کنید که ضخامت آن از سه میلیمتر بیشتر نشود. مقداری ژامبون را هم خرد کنید.
برای آماده کردن پیتزا اول خمیر را بوسیله دست روی میز کمی پهن کنید سپس آن را از روی میز بردارید و بوسیله دست پهن کنید هر چه این نان نازک تر شود نتیجه بهتر می شود ، معمولاً من آن را تا دو میلیمتر نازک می کنم. برای خمیر چانه های توضیح داده شده در روش دوم قطر خمیر پیتزای آماده شده معمولاً 25 تا 30 سانتیمتر باید بشود.
پس از آماده شدن خمیر اول مقداری از سس را روی آن بریزید و با ته قاشق روی آن پخش کنید همه سطح آن را بپوشانید. سپس پنیر پیتزا را که رنده کرده اید روی خمیر بریزید و روی پنیر هم مقداری قارچ و ژامبون بریزید. این پیتزاها را من معمولا دو تا دوتا آماده می کنم و می گذارم قبل از در فر قراردادن کمی بمانند بعد آنها را روی فر می گذارم. فر باید بسیار گرم باشد معمولاً 270 درجه به بالا بستگی دارد به فر شما تا چند درجه قابل گرم کردن باشد. فر من فقط 300 درجه دارد. در نیتجه آنرا روی درجه 300 می گذارم و آن را تا 300 درجه گرم می کنم بعد پیتزا را در آن می گذارم. اگر سنگ صافی در اختیار دارید آن را قبل از گرم کردن فر در کف فر قرار بدهید تا همراه با فر گرم شود. اگر سنگ ندارید پیتزا را روی سینی فر قرار بدهید و داخل فر بگذارید. برای پختن پیتزاها آنها را در کف فر قرار بدهید چون مهمترین قسمت پیتزا خمیر آن است که باید خوب پخته شود. وقتی نان پیتزا برشته شده پیتزا آماده است. من معمولاً روی سنگ پیتزاها را بین 6 تا 8 دقیقه طبخ می کنم. اگر دقت کرده باشید پیتزاهایی که بوسیله آشپزهای ایتالیایی درست می شود حتی قسمتی از کناره های خمیر پیتزا سوخته است. پس دقت کنید خمیر پیتزای شما خوب برشته شده باشد.
منبع: نشریه دانش نوین زندگی - ش 27





نوع مطلب : تغذیه و سلامت، آشپزی، 
برچسب ها : پیتزا،
لینک های مرتبط :
 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر
نظرات پس از تایید نشان داده خواهند شد.





آمار وبلاگ
  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :
امکانات جانبی
 
 
بالای صفحه